پیوند ها
جمشید صدرکریمی - دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز
مریم اکبرزاده قمری - کارشناس ارشد مکانیک خاک و پی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز
از آنجایی که رفتار خاک در برابر بارهای وارده کاملا پیچیده و نامنظم می باشد، به منظور تفسیر و ساده تر کردن رفتارخاک و تعیین اثر متقابل خاک – شالوده ، مدلهایی که از نظر فیزیکی نمایشگر مشخصات و خصوصیات مکانیکی محیط حاک و از نظر محاسباتی ساده باشند، مورد نیاز است. تحقیقات در این زمینه به دو مدل Winkler و الاستیک پیوسته، که استفاده گسترده ای در مسائل اندرکنش- فونداسیون ، در تئوری و در عمل دارند، منجر می شود. در این مقاله، اثر متقابل خاک – شالوده، در پروژه معینی با استفاده از هر دو روش بررسی شده و هدف اصلی مقایسه کمی نشستها و فشار تماسی حاصل از هر دو روش با یکدیگر و تعیین اختلاف بین انها می باشد. که در این مقایسه رابطه بین ضریب الاستیسیته و ضریب عکس العمل بستر و تغییرات آنها نسبت به تغییرات تراز تنش موثر مورد توجه قرار گرفته است، همچنین به روشهای تعیین ضریب عکس العمل بستر اشاره ای شده و تاثیر آن در طارحی شالوده بررسی می شود.
مدل Winkler - مدل الاستیک پیوسته - ضریب عکس العمل بستر - ضریب الاستیسیته - نشست - تنش تماسی
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (صدرکریمی, جمشید و مریم اکبرزاده قمری، ۱۳۸۵)
برای بار دوم به بعد: (صدرکریمی و اکبرزاده قمری، ۱۳۸۵)
مبلغ واقعی 7,920 تومان 10% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 7,128 تومان