پیوند ها
احمد شوشتری - استادیار دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مهدی صفوی - کارشناس ارشد سازه دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
معمولا در ساختمانهای بتنی برای کاهش تغییر مکان جانبی ناشی از زلزله، از دیوار برشی که به صورت پیوسته در ارتفاع قاب تعبیه شده است استفاده میشود. آنچه بیشتر از همه چیز لزوم به کار گیری قابهایی بادیوار برشی ناپیوسته را ایجاب می نماید، رفع محدودیت های معماری وبرخی مشکلات سازه ای است. برای بررسی رفتار لرزه ایاینگونه قابهای بتنی، در این پژوهش ساختمانهای بتنی پنج و هشت طبقه براساس آئین نامه بتن ایران (آبا) طراحی و با چیدمان های مختلف دیوار برشی با روش تاریخچه زمانی غیر خطی تحت اثر دو زلزله ناغان وبم مورد تحلیل قرارگرفته اند.برای دستیابی به نتایج متقتن از نرم افزارsiesmostruct که با مدلسازی دقیق رفتار عضوهای قاب شامل تیر و ستون و دیوارهای برشی را منظورمینماید استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش بخوبی تفاوت لرزه ای قابهای بتنی با چیدمان متفاوت دیوار برشی و به صورت پیوسته وغیرپیوسته در ارتفاع را نمایش میدهد و اگر تمهیدات لازم ، از جمله تقویت محل اتصال تیر وستونهایی که دیوار برشی در آنجا قطع میشود عملی گردد، میتوان از دیوارهای برشی غیر پیوسته در ارتفاع سود جست. بدین ترتیب محدودیت های معماری ناشی از بکارگیری دیواره برشی پیوسته قابل رفع میباشند.
تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی - دیوار برشی ناپیوسته - ساختمانهای بتنی - نرم افزار siesmostruct
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (شوشتری, احمد و مهدی صفوی، ۱۳۸۹)
برای بار دوم به بعد: (شوشتری و صفوی، ۱۳۸۹)
مبلغ واقعی 7,920 تومان 10% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 7,128 تومان