حجم فایل: ۱۹۳.۱۱ کلیوبایت (این مقاله دارای فول تکست است و می توانید فایل آن را دریافت نمایید)
مشخصات نویسندگان مقاله تکنولوژی آبرسانی کویر: قنات و آب انبار
سیدمصطفی مرتضوی - دانشجوی کارشناسی دانشکده عمران دانشگاه آزاد یزد
مژده باقری - دانشجوی کارشناسی دانشکده معماری دانشگاه آزاد کرمان
چکیده مقاله:
در کویر آب ارزش دو چندان دارد. به علت حرارت زیاد و خشک بودن محیط، سیستم انتقال آب این مناطق دارای خصوصیات ویژه خویش میباشد. لذا ایرانیان برای این مناطق سیستم انتقال آب از زیر زمین را با مسائل هیدرولیکی خاصی، ابداع کردند. قنات وظیفه انتقال آب از دامنه کوهها تا محل استفاده کشاورزی و آشامیدنی را بر عهده دارد. این شبکه آب رسانی به دلیل عوارض طبیعی مانند شیب زیاد در بعضی موارد نیاز به فنون خاصی مانند ایجاد آبشارها را دارد.پس از انتقال آب به محل بهره وری، آب شرب در آب انبارها نگهداری می شود. آب انبارها نیز بسته به شرایط اقلیمی و اجتماعی هر منطقه،طراحی متفاوتی دارد. نقش بادگیرها هم از لحاظ فنی و هم از نظر زیبایی شناختی قابل تعمل است.در این مجال به سیستم انتقال آب بوسیله قنات و نحوه طراحی و سبک معماری آب انبارهای معروف یزد و کرمان می پردازیم.
کلیدواژهها:
تکنولوژی - معماری - آبرسانی - کویر - قنات و آب انبار
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
مرتضوی, سیدمصطفی و مژده باقری، ۱۳۸۲، تکنولوژی آبرسانی کویر: قنات و آب انبار، دهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی عمران، تهران، دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، عمران
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (
مرتضوی, سیدمصطفی و مژده باقری، ۱۳۸۲)
برای بار دوم به بعد: (
مرتضوی و باقری، ۱۳۸۲)