مرجع فروش بیش از 6000 مقاله معتبر رشته عمران با تخفیف فوق العاده . توصیه میکنیم از محبوب ترین و پر فروشترین فایلها در پایین صفحه اصلی حتما دیدن فرمایید.

نظرسنجی سایت

به نظر شما توجه به کدام دسته از موارد زیر بیشتر میتواند به پر بار تر شدن سایت ما کمک کند؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 503
  • بازدید دیروز : 257
  • بازدید کل : 3444109

پیوند ها

1-آنالیز دینامیکی سدهای خاکی با استفاده از نرم افزار المان محدود PLAXIS


1-آنالیز دینامیکی سدهای خاکی با استفاده از نرم افزار المان محدود PLAXIS

نالیز دینامیکی سد خاکی با Plaxis و تحلیل خروجی‌های برنامه

 

کشور ایران به عنوان یکی از مناطق زلزله‌خیز جهان همواره در طی سالیان گذشته در معرض زلزله‌های ویران کننده‌ای

قرار داشته است. شرایط طبیعی و زمین‌شناسی ایران از دیدگاه وقوع زلزله به طور جدی در دستور کار مهندسین و برنامه‌ریزان قرار گرفته است. با توجه به اینکه سدهای بسیاری در مناطق زلزله‌خیز احداث شده و یا در دست ساخت قرار دارند، طراحی ایمن آن‌ها در برابر زلزله از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخورداراست. بررسی دقیق پایداری لرزه‌ای سدهای خاکی از مسائل پیچیده در حوزه سازه های خاکی است. تنوع خواص دینامیکی بدنه سد و گوناگونی جنس و ضخامت شالوده که می‌توانند در انتقال، تضعیف و تقویت امواج زلزله نقش اساسی داشته باشند، وجود یا عدم وجود گسل فعال در محدوده محور سد، ویژگی‌های زلزله مانند فاصله مرکز زلزله تا سد، شدت و طول زمان وقوع زلزله، نوع و امتداد امواج رسیده به سد و محتوا فرکانسی امواج، همه از عواملی هستند که در پاسخ دینامیکی سد نقش به سزایی دارند.
 

به طور کلی سدهای خاکی، سازه‌هایی سه بعدی، عظیم، ناهمگن، غیرایزوتروپ و غیر ارتجاعی هستند که در اندر کنش با شالوده و آب مخزن می‌باشند. نمونه‌های عددی که بتوانند تمام عوامل فوق را در نظر بگیرند از پیچیدگی زیادی برخوردار خواهند بود. بسته به اینکه کدام یک از شرایط فوق به طور مشخص حاکم بر مسئله باشد نمونه می‌تواند آن پارامتر را ملحوظ نموده و به منظور یافتن رفتار واقعی تر سد آن‌ها را در نظر بگیرد. در سال‌های اخیر پیشرفت‌های صورت گرفته در هر دو زمینه نرم‌افزار و سخت‌افزار کامپیوتر بسیاری از این مشکلات را خصوصاً در زمینه نمونه کردن هندسه سه بعدی بدنه سدها و رفتار غیرخطی و غیر ارتجاعی خاک قابل حل نموده است. به همین نسبت پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه روش‌های آزمایشگاهی و صحرایی در ارزیابی خواص دینامیکی مصالح سد و نتایج حاصل از آزمایش‌های ارتعاش اجباری سدها و ثبت پاسخ سدها در برابر زلزله‌های واقعی در جهت تصحیح و اعتبار بخشیدن به روش‌های عددی و تحلیلی بسیار موثر بوده است.

 

با توجه به مشاهدات و تجربه‌های موجود می‌توان علل محتمل آسیب‌پذیری سدهای خاکی را در برابر زلزله به شرح زیر پیش‌بینی نمود

 

1.شکست و فروریختن سد به علت وجود گسل اصلی در زیر بدنه سد

 

2.گسیختگی شیب‌های شیروانی سد در اثر تکان زلزله

 

3.از بین رفتن ارتفاع آزاد در اثر نشست و یا لغزش دامنه‌ها

 

4.لغزش سد بر روی لایه‌های ضعیف در اثر بارگذاری زلزله

 

5.سرریز شدن آب از روی سد در اثر ایجاد امواج در آب مخزن و یا تأثیر زمین لغزه در مخزن سد

 

6.شکست سرریز یا لوله‌های خروجی آب

 

7.روانگرایی ماسه‌های اشباع با دانسیته کم و یا از بین رفتن مقاومت رس‌های اشباع در اثر زلزله ( در رس‌های حساس)

 

8.ترک‌های طولی که در نزدیکی تاج، در اثر کرنش‌های کششی بزرگ ناشی از ارتعاش جانبی به وجود می‌آیند

 

9.ترک‌های عرضی که در اثر کرنش‌های کششی ناشی از ارتعاش طولی و یا پاسخ جانبی متفاوت و در نزدیکی تکیه‌گاه‌های جانبی با شیب تند و یا مرکز تاج ایجاد می‌شوند

 

 

 

با توجه به دامنه کاربرد سدهای خاکی در مقایسه با دیگر انواع سدها در کشور لرزه‌خیز ایران، تحلیل دینامیکی این‌گونه سدها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. روش‌های مختلفی تاکنون برای پیش‌بینی رفتار انواع مختلف سدهای خاکی توصیه و بکار رفته است. روش شبه استاتیکی که بر مبنای تحلیل‌های تعادل حدی قرار گرفته است، هر چند با کاربرد آسان و فرضیات ساده ایمنی سد را ارائه می‌دهد، اما در کنار این مزایا این روش قادر به در نظر گرفتن عامل افزایش فشار آب حفره‌ای در سد نمی‌باشد. از طرف دیگر روش شبه استاتیکی، بعضاً می‌تواند به نتایج بسیار بدبینانه نسبت به پایداری لرزه‌ای سازه منجر شود که خود به ارائه طرحی غیراقتصادی ختم می‌گردد. امروزه با پیشرفت روزافزون و فراگیر شدن کامپیوتر، استفاده از روش‌های عددی در تحلیل و طراحی سدهای خاکی در مقابل زلزله به مراتب از گذشته بیشتر شده است. انتخاب نمونه رفتاری مناسب مهم‌ترین فاکتور در آنالیز با روش‌های اجزای محدود یا تفاضل محدود سدهای خاکی، برای نمونه کردن رفتار تنش ـ کرنش خاکریز می‌باشد. به دلیل اینکه رفتار خاک الاستیک خطی نیست، استفاده از چنین مدل‌هایی می‌تواند به نتایج غیر ایمن و غیراقتصادی منجر شود. همچنین در حین ساخت سد و بعد از آن به ویژه در مرحله آبگیری، مسیرهای مختلفی از تنش همراه با دوران جهت تنش‌های اصلی در خاکریز رخ می‌دهند که در نتیجه نمونه‌های الاستیک غیرخطی نیز قادر به در نظر گرفتن وابستگی رفتار به مسیر تنش که در اثر رفتار غیر ارتجاعی خاک حادث می‌شود، نمی‌باشند. در همین راستا سعی می‌شود در این تحقیق پاسخ دینامیکی سدهای خاکی با استفاده از نمونه‌های الاستوپلاستیک تحلیل شود. نرم‌افزار اصلی مورد استفادهPLAXIS V8.2می‌باشد که در حال حاضر به صورت گسترده‌ای در مسائل مکانیک خاک مورد استفاده قرار می‌گیرد. سدهای خاکی و سنگریز از جمله سازه های ژئوتکنیکی هستند که گسیختگی در آن‌ها می‌تواند منجر به خسارات جبران ناپذیری گردد، از اینرو در طراحی آن‌ها لازم است تمام کنترل‌ها و حساسیت‌های لازم به عمل آید. یکی از این موارد، کنترل پایداری سد در طول زلزله و بعد از آن می‌باشد. بررسی دقیق پایداری سدهای خاکی در برابر زلزله از پیچیده‌ترین مسایل در حوزه سازهای خاکی است. علت این مسئله این است که مجموعه معلومات و روابط بین آن‌ها در تحلیل این مسئله بسیار متنوع و متفاوت است. با توجه به وسعت کاربرد این نوع سدها و همچنین لرزه‌خیزی کشور ایران، برآورد ایمنی لرزه‌ای این‌گونه سدها نقش ارزنده‌ای دارد.


مبلغ واقعی 7,920 تومان    10% تخفیف    مبلغ قابل پرداخت 7,128 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۴               تعداد بازدید : 3332

دیدگاه های کاربران (0)

مشهد-خیابان شریعتی 66-پلاک24

لطفا درصورت بروز هر نوع مشکلی در خرید و یا دانلود از طریق فرم تماس با ما و یا با ایمیل civileng1366@yahoo.com و یا شماره تماس 09353753394 تماس حاصل فرمایید

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما